Apple werkt aan Apple Car

Er doen vele geruchten de ronde dat Apple een eigen elektronische auto op de markt wil brengen en hiermee de auto industrie op zijn kop gaat zetten. Volgens de geruchten werkt Apple al meer dan een jaar aan dit project en Bloomberg meldt dat de iCar in 2020 in productie zal gaan.


Er zouden nu al heel wat werknemers bezig zijn de ontwikkeling van de auto. Apple zou volgens de geruchten proberen werknemers van Tesla te rekruteren en deze met hoge salarissen en aantrekkelijke bonussen willen lokken om voor het bedrijf te laten werken. Dat de auto in 2020 al in productie zal gaan lijkt een ambitieuze planning. Normaal kost het produceren van een nieuwe auto meestal 7 tot 10 jaar. Apple zal dus flink moeten doorwerken om in 2020 klaar te zijn. Fabrikanten als General Motors en Tesla willen in 2017 al een elektrische auto op de markt brengen die meer dan 300 km kan rijden op acculading.

De plannen van Apple zouden zijn goedgekeurd door Tim Cook en zijn begonnen na de aankondiging van de Apple Watch. Eerder werd ook al bekend dat Apple een eigen accu afdeling aan het opzetten is. Er zijn media die beweren een vage foto van de Apple Car te hebben. Dit prototype ziet eruit als een minivan. Ook wordt er beweerd dat Apple aan eigen software werkt waarmee de auto zelfstandig kan rijden. Apple zelf heeft echter nog niet officieel iets naar buiten gebracht over de productie van de auto.

Bron: http://www.iphoneaanbieding.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *