Bijna 1 op de 10 kleuters krijgt mobiele telefoon

Bijna 1 op de 10 kinderen heeft op zijn vijfde al een mobiele telefoon. Dat meldt de Britse vergelijkingssite uSwitch op basis van een eigen onderzoek.

Belgedrag kinderen

De Engelse vergelijker heeft onderzoek gedaan onder 1420 ouderen. Hieruit blijkt dat de gemiddelde leeftijd waarop kinderen hun eerste toestel krijgen 11 jaar is. Britse ouders zijn bereid ongeveer 146 euro uit te geven aan het toestel van hun kind, terwijl ze bijna het dubbele overhebben voor een eigen toestel. Verder blijkt uit het onderzoek dat de ouders de telefoonrekening van hun kinderen niet altijd goed in de gaten houden. Ongeveer 4 op de 10 ouders geeft aan niet veel aandacht te besteden aan het belgedrag van de kinderen. Wel zorgt een kwart van de ouders ervoor dat de rekening niet boven een bepaald bedrag per maand kan komen. Een gemiddelde mobiele telefoonrekening van kinderen is rond de 13 euro per maand. Ouders betalen ruim 22 euro per maand. Tegelijkertijd is een tiende van de kinderen per maand meer kwijt dan zijn of haar vader of moeder.

Redenen mobiele telefoon kinderen

uSwitch kan wel bedenken waarom veel ouders hun kinderen op jonge leeftijd een telefoon geven. Ernest Doku, telecomexpert van uSwitch, geeft aan dat veel ouders hun kinderen een mobiel geven voor in geval van nood. Ook worden telefoons tegenwoordig meer gezien als gadget en als speeltje, zo ook door kinderen. Doku denkt dat veel ouders kinderen uitrusten met een eigen telefoon zodat ze hun eigen mobiel niet steeds kwijt zijn als de kinderen zich vervelen. Hij geeft ouders nog wel een tip mee: Let erop dat kinderen thuis gebruikmaken van WiFi en niet van 3G of 4G. Zo hoeven ouders zich geen zorgen te maken dat kinderen de databundel overschrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *