“Bundel van 500 MB genoeg voor gemiddelde Nederlander”

De gemiddelde Nederlander verbruikt gemiddeld 488 MB mobiele data per maand. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door SimOnlyRadar.nl.

Geschatte verbruik mobiele data

SimOnlyRadar.nl baseert dit op data dat zelf door gebruikers is gevoerd in de MB verbruikstool van de website. Respondenten moesten zelf aangeven hoeveel ze verwachtten te verbruiken. In de tool werd er onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën of diensten zoals Whatsapp, emails, internet en YouTube. Op basis van de ingevoerde data weet SimOnlyRadar.nl een gemiddelde te halen, dit is neergekomen op 488 MB. Dit is dus niet gebaseerd op het daadwerkelijke verbruik, maar slechts een schatting van respondenten zelf. Overigens is het WiFi-verbruik niet meegenomen in het onderzoek, aangezien er in dat geval geen gebruik wordt gemaakt van data uit de databundel die is afgesloten.

Populaire diensten

Uit het onderzoek blijkt dat Whatsapp verreweg het meest wordt gebruikt en dat er tussen de 41 en 172 berichten per dag worden verstuurd en ontvangen. E-mailen wordt tegen opzichte van Whatsapp een stuk minder gebruikt. Respondenten gaven aan 5 tot 10 e-mails per dag te versturen. Websites worden gemiddeld 10 tot 20 keer per dag bezocht via de mobiele telefoon. Apps die streaming vereisen worden volgens de verbruikstool van SimOnlyRadar.nl weinig gebruikt. Dit doet niets af aan de populariteit van deze diensten, alleen wordt er gedacht dat men er eerder gebruikt van maakt van als hun toestel is verbonden met een draadloos netwerk, in verband met het grote MB-verbruik van deze diensten.

Bent u benieuwd waar u het goedkoopste internetabonnement kunt afsluiten? Het vergelijken van goedkoop internet bij overstapgids.nl biedt de uitkomst. Hier kunt u gemakkelijk en snel alle internet aanbieders vergelijken en meteen overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *