De mobiele telefoon bestaat al weer 40 jaar!

Het is al weer veertig jaar geleden dat Motorola-uitvinder Martin Cooper het eerste mobiele telefoongesprek hield. “Joel, this is Marty. I’m calling you from a cellphone, a real handheld portable cellphone.” Een grappig feitje is dat hij er voor koos om één van zijn directe concurrenten te bellen, die ook bezig waren met de ontwikkeling van hun eigen mobiele telefoon.

De Motorola DynaTac 8000x

Martin Cooper belde op 3 april 1973 met de Motorola DynaTac 8000x, de eerste mobiele telefoon die niet alleen bijna een kilo woog maar ook slechts een stand-by-tijd van een uur had. De omvangrijke mobiele telefoon kwam pas veel later in 1983 op de markt voor bijna  4000 dollar, gezien door de consument als een speeltje voor de rijken.

Tegenwoordig

Tegenwoordig beschikt iedereen wel over een mobieltje en in de afgelopen jaren zijn ze steeds functioneler geworden. Zo zou het in principe mogelijk zijn om nooit meer een computer te gebruiken en dat allemaal door het apparaatje dat makkelijk in onze broekzak glijdt.

De toekomst van de mobiele telefoon

Fantaseren over de toekomst is altijd een leuke bezigheid, zo halen we bijvoorbeeld veel inspiratie uit sciencefiction films. De grote vraag wat de toekomst ons zal brengen. Want op het moment dat je denkt dat je alles hebt wat je nodigt hebt, lanceren bedrijven weer een nieuwe verbluffende innovatie die iedereen wilt hebben. Een hot topic momenteel is bijvoorbeeld de futuristische uitziende telefoonbril van Google genaamd Google Glasses. Is dit de toekomst? Tijd zal het ons leren.


bron: cnn.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *