Eerste jailbreak voor iOS 7 beschikbaar

Het heeft even op zich laten wachten, maar de eerste jailbreak voor iOS 7 is beschikbaar. De hackers van evasi0n hebben de eerste untethered jailbreak voor iOS7 uitgebracht.

Untethered jailbreak iOS 7

De iOS 7 untethered jailbreak is beschikbaar voor bijna alle Apple-apparaten waaronder de iPhone 4 tot 5S. Ook de series van iPad 2 tot de iPad Air en de retina versie van de Mini kunnen gebruikmaken van de jailbreak. De 5e generatie iPod Touch is ook geschikt voor de nieuwe jailbreak. Het verschil tussen een normale jailbreak en een untethered jailbreak is dat de laatstgenoemde ook na een reboot intact blijft. Met de evasi0n-jailbreak kunnen Apple-gebruikers onder andere de onofficiele app store Cydia installeren. Cydia bevat apps die je toestel zodanig aanpassen waardoor bijvoorbeeld de interface of besturing verandert. Overigens zou een Chinees bedrijf zou de hackers van evasi0n 1 miljoen dollar hebben betaald op hun alternatieve app-winkel standaard op toestellen te installeren.

Kinderziektes

Voordat je de jailbreak installeert is het wellicht handig om een backup te maken van je systeem, apps en data. Deze kun je vervolgens herstellen als er iets fout. Ook is het belangrijk dat je de de vergrendelcode van je apparaat uitzet voordat je de jailbreak uitvoert. Jay Freeman, de ontwikkelaar van Cydia, geeft aan dat de jailbreak nog wel kinderziektes kan bevatten. De alternatieve app store van Cydia is bijvoorbeeld nog niet geoptimaliseerd voor de jailbreak. Freeman geeft verder aan nog geen test-builds van de hackers van evasi0n te hebben gehad. Daarom is het wellicht raadzaam om nog even te wachten tot de jailbreak door meerdere diensten worden ondersteund. De jailbreak is beschikbaar voor Windows XP en Mac OS X 10.6 of hoger en werkt uiteraard alleen met iOS 7 toestellen. De evasi0n-jailbreak kan je hier downloaden. De installatie duurt ongeveer 5 minuten. Als je problemen hebt met de installatie verbindt het iOS-toestel dan met een computer en start het apparaat in de herstelmodus op. Dit kan je doen door het toestel uit te schakelen en opnieuw op te starten door de powerknop na 10 seconden los te laten terwijl je de homeknop ingedrukt houdt. Vervolgens kun je de backup herstellen.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *