Facebook zijn Internet.ORG project

Facebook & Mark Zuckerberg hebben de afgelopen tijd weer een nieuw project aangekondigd: Internet.ORG. Dit project moet ervoor gaan zorgen dat iedereen over de hele wereld voorzien zal worden van een internetverbinding. Hun motto luidt dan ook “Internet.org – Iedereen. Overal. Verbonden.”.

Hoe?

Door ballonnen die dienen als Wi-Fi hotspots de lucht in te schieten als het ware. Mark Zuckerberg wilt op deze manier ervoor zorgen dat iedereen over de hele wereld over een goede internet verbinding kan beschikken. Hoe het verdien model van de organisatie zal worden is nog niet helemaal duidelijk. De ontwikkelingen zijn in volle gang, echter is de opleveringsperiode van het project nog niet concreet besproken. Aangezien het een innovatief project is valt dit lastig in te schatten wat voor tegenvallers je zult krijgen. Wat wel zo is is dat het doel is om voor iedereen internet beschikbaar te stellen tegen een te veroorloven tarief.

Wat nu?

Voorlopig zal de realisatie van dit project nog wel even duren en zal er nog niet voor iedereen internet beschikbaar worden. Voorlopig moet je het dus doen met de huidige internet providers die nu op de markt zijn. Door alle internet providers te vergelijken op websites als InternetVergelijk.nl kun je eenvouding zien welke provider de beste verbinding heeft in jouw regio. In principe hebben al deze providers een goede internetverbinding door heel Nederland. Natuurlijk zijn er steden en dorpen waar de verbinding misschien iets minder sterk is, maar de verbinding is er! Dat het project Internet.org nog even duurt heeft dus voor ons Nederlanders niet superveel gevolgen.

Conclusie

De technologie zal zich continu verder ontwikkelen en steeds nieuwere dingen op de markt brengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *