Gratis mobiel internet in het buitenland

CrowdRoaming is een nieuwe app die het mogelijk maakt om gratis gebruik te maken van mobiel internet in het buitenland. Dit wordt mogelijk gemaakt door internetbundels van lokale bewoners beschikbaar te stellen. De app is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf, gevestigd in Leiden.

Mobiel internet delen

De meeste mensen weten dat het gebruik maken van roaming in het buitenland kan leiden tot een zeer hoge telefoonrekening. Dit terwijl de lokale bevolking vaak gebruikt maakt van internetbundels die vaak niet volledig worden gebruikt. Bovendien vervallen de MB’s vaak aan het einde van de maand. Crowdroaming maakt het mogelijk om die extra MB’s te delen met andere gebruikers van de applicatie. Uiteraard kunnen gebruikers zelf vaststellen hoeveel MB zij beschikbaar stellen, het minimum is echter 20MB.

Give and take

CrowdRoaming werkt op het principe van geven en nemen. Men kan dus alleen internet gebruiken van anderen als zij zelf ook de eigen internetverbinding beschikbaar stellen. Als je in het buitenland bent, zoekt de app automatisch een lokale gebruiker die meedoet. Gebruikers moeten wel in een straal van 50 meter van elkaar blijven om de verbinding in stand te houden.

Succes CrowdRoaming

Een nadeel is dat de waarde voor de gebruiker, en dus het succes van de app, valt of staat met het aantal gebruikers. Als er weinig gebruikers zijn, zijn er ook minder hotspots waar gebruik van kan worden gemaakt in het buitenland. Als gebruikers zelf geen toegang hebben tot de bundel van een andere gebruiker, zal men misschien ook minder snel geneigd zijn om haar eigen bundel beschikbaar te stellen. De makers van CrowdRoaming benadrukken dat de verbinding geheel veilig tot stand komt en dat de privacy van de gebruiker ten allen tijde is gewaarborgd. De app maakt gebruik van encryptie en is zo ontwikkeld dat het delen van de bundel niet leidt tot een vertraagde verbinding. De app is momenteel in de bètafase en is alleen beschikbaar voor toestellen met Android. De app is binnenkort ook beschikbaar voor de iPhone. Gezien de verlaagde tarieven voor mobiel internet binnen de EU, is deze app voornamelijk interessant tijdens een verblijf buiten de EU.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *