Nederland verliest koppositie internetsnelheid

Nederland heeft zijn eerste plaats voor de hoogst gemiddelde internetsnelheid moeten afstaan aan Zwitserland. Wereldwijd staat Nederland zesde op de ranglijst van landen met snel internet. Verder steeg Nederland naar de zesde plaats in de ranglijst van landen met een geavanceerde ICT-ontwikkeling.

Nederland was meerdere kwartalen koploper in de categorie ‘hoogste gemiddelde verbindingssnelheid’. Nu streeft Zwitserland ons voorbij met een snelheid van 8,4 Mb. Dit blijkt uit het State of the Internet-rapport van Akamai over het tweede kwartaal van 2012. Nederland heeft een gemiddelde internetsnelheid van 8,0 Mb. Duitsland behaalt een snelheid van 5,8 Mb, het Verenigd Koninkrijk 5,7 Mb en Frankrijk 4,6 Mb. Wereldwijd neemt Zuid-Korea de eerste plaats in met 14,2 Mb. Nederland is zesde op de ranglijst van landen met snel internet.

In de hoogste regionen

Nederland doet het nog steeds goed op het gebied van internet en ICT. Ons land neemt de tweede plek in wat betreft het aantal breedbandabonnees per 100 inwoners. Verder is 79% van de Nederlandse internetverbindingen sneller dan 4 Mb, terwijl 3 Mb wereldwijd de gemiddelde snelheid is. Tot slot neemt Nederland de zesde plaats in op de lijst met landen met een geavanceerde ontwikkeling van ICT. Een positie hoger dan 2011. Dit blijkt uit de jaarlijkse ICT Development Index, die in 155 landen de toegang tot ICT en de ICT-vaardigheden meet.

Lage score glasvezel

Nederland blinkt minder uit in de aanleg van glasvezel. Ons land scoort laag in de ranglijst van glasvezel van het FTTH Council Europe. Litouwen loopt nog steeds voorop met een glasvezelpenetratie van 30%, gevolgd door Noorwegen (18%) en Zweden (14,5%).

Overige bevindingen Akamai

Het internationale onderzoeksbureau Akamai bracht in het State of the Internet-rapport meer bevindingen aan het licht:

  • De gemiddelde internetsnelheden blijven in alle landen toenemen.
  • China is opnieuw de belangrijkste bron van cyberaanvallen, gevolgd door de VS en Turkije.
  • Het aantal webgebruikers blijft groeien waardoor de IPv4-adressen snel opraken.

Bron: Overstappen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *