Senioren voordeligst bij Tele2

Senioren die op zoek zijn naar een nieuw sim only abonnement, kunnen het best kiezen voor Tele2. Uit  onderzoek van Simonlypro.nl naar het bel-, sms- en internetgedrag van Nederlanders tussen de 50 en 80 jaar komt dat deze groep het voordeligst uit is bij Tele2.

Het meest gebruikelijke sms-, bel- en internetgedrag werd afgezet tegen de prijzen van de huidige sim only abonnementen. Van de 16,5 miljoen zijn er ruim 5,8 miljoen 50 jaar of ouder. De bellende 50-plussers kiezen het meest voor kleine belbundels van 50, 100 en 150 belminuten en sms’jes per maand. Internet is nog niet erg populair bij deze groep, toch kiezen ze al vaker voor een abonnement met internet dan vroeger. Ook hier zijn de kleine internetbundels het populairst. Naast de prijzen van bundels met 50, 100 en 150 belminuten en sms’jes zijn daarom ook de internetbundels tot 200 MB data onder de loep genomen.

Bundels vanaf drie euro

Tele2 heeft niet alleen qua prijs, maar ook qua bundels, het scherpste aanbod voor senioren. Het goedkoopste abonnement van Tele2 is al aan te schaffen vanaf slechts 3 euro per maand. Met dit abonnement kan een klant 100 minuten en sms’jes gebruiken.

Geen grote concurrenten

De drie grootste telecom providers van Nederland, KPN, T-Mobile en Vodafone, bieden voor 50-plussers geen concurrerende sim only tarieven aan. De bundels zijn vaak of niet flexibel genoeg waardoor ze niet aansluiten op de vraag naar kleine sms-, bel- en internetbundels, of de abonnementen zijn meer gericht op gebruikers die veel data verbruiken. Hoewel T-Mobile inmiddels wel gebruikmaakt van een flexibele tariefstructuur, passen ook deze bundels niet goed bij senioren, het aanbod richt zich namelijk wel op grote databundels.

Providers die verder wel goed aansluiten op senioren zijn Simyo, Ben en YouFone. Deze providers bieden kleinere bundels waardoor ze een lagere prijs kunnen vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *