Zo verleng je de batterijduur van jouw smartphone

Je kent het waarschijnlijk wel, je bent op je werk of op school en de accu van jouw telefoon is leeg. Help! Je hebt ook nog eens vergeten de oplader in je tas te stoppen. Paniek!


De smartphone, we hebben er bijna allemaal een en deze slimme telefoon vervangt steeds meer apparaten in huis. Waar je jouw telefoon vroeger alleen gebruikte als wekker en voor een simpel spelletje wordt deze nu gebruikt als fototoestel, tv, boekenkast en laptop. De smartphone kan het allemaal aan, de batterij helaas wat minder. Hieronder volgen een aantal tips om je batterij langer mee te laten gaan.

– Door een donkere achtergrond in te stellen bespaar je energie, een lichte achtergrond vraagt namelijk meer energie van de accu.
– Haal nieuwsberichten en e-mails handmatig op. Je smartphone gaat anders continu online om te controleren of er nieuwe berichten zijn en dit vergt energie.
– Leg je telefoon niet op warme plekken, dit trekt de batterij sneller leeg. Leg deze dus niet in de zon of in de buurt van de verwarming en haal hem op tijd uit je broekzak.
– Ben je klaar met het gebruik van je app? Zet deze dan helemaal uit zodat deze niet op de achtergrond kan blijven doordraaien. Dit is namelijk zonde van de batterij!
– Schakel draadloos internet alleen in als je ergens bent waar je ook echt WIFI kunt gebruiken. Een telefoon blijft continu naar WIFI netwerken zoeken als je dit aan hebt staan en dit gaat weer ten koste van de batterij.

Daarnaast is het aan te raden om de GPS uit te zetten als je niet hoeft te navigeren en ditzelfde geldt voor de bluetooth verbinding. Zorg ook dat de laatste update van de software is geïnstalleerd, mogelijk zijn er optimalisaties doorgevoerd die er voor zorgen dat er minder geheugen en dataverkeer nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *