4G internet de nieuwe standaard voor mobiele gebruikers

Waarschijnlijk heeft u het al in het nieuws voorbij zien komen. In steeds meer plaatsen in Nederland is er 4G Internet beschikbaar. De doelstelling is om in maart van 2014 alle plaatsen te voorzien van 4G internet. Dit nieuwe netwerk zal betekenen dat internet tot wel 10x sneller zal zijn voor mobiele gebruikers.

Stabieler, sneller en makkelijker

Het verschil tussen 4G en 3G internet is hiermee enorm, vergelijkbaar met overstappen van Windows 98 naar Windows 8. Alles werkt sneller en makkelijker, wat ervoor zal zorgen dat mobiel internet een enorme boost zal krijgen. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor de consument, ook bedrijven die online adverteren hebben hier baat bij. Beter mobiel internet zal er namelijk voor zorgen dat consumenten vaker online zullen zijn. Dit maakt het adverteren op smartphones en tablets aantrekkelijker dan dit voorheen is geweest.

4G en online adverteren

Een groot aantal online adverteerders zal overstappen op mobiel adverteren, wat in veel gevallen goedkoper is dan via de computer. Solvari is één van de bedrijven die hier actief mee bezig is. Alle online campagnes die voorheen alleen op de computer werden getoond zijn steeds vaker via de mobiel te bewonderen. Zij geven aan dat prijzige campagnes zoals op het product zonnepanelen ineens een stuk goedkoper zijn. Campagnes die moeilijk converteerden zoals spouwmuurisolatie doen het mobiel tot 30% beter. Het lijkt er dus ook op dat mobiel adverteren steeds meer een must aan het worden is voor bedrijven online actief zijn.

Nog niet alle mobiele gebruikers zijn 4G-Ready

Nog niet alle smartphones kunnen 4G ontvangen. Veel mobiele gebruikers zullen dan ook moeten overstappen op een telefoon die dit wel kan. Er wordt dan ook verwacht dat mobiele gebruikers na verloop van tijd massaal zullen overstappen op een smartphone met 4G. Deze ontwikkeling zal de hele mobiele sector een boost moeten geven die hopelijk nog enkele jaren zal voortduren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *