De ontwikkelingen van 4G internet in Nederland

Het aantal consumenten dat een 4G internetverbinding gebruikt stijgt razendsnel. De snellere vorm van mobiel internet, die sinds begin 2013 in Nederland uitgerold is, is in steeds meer delen van het land beschikbaar. Ook de snelheid van het mobiele internet is goed te noemen.

Klanten met 4G internet stijgen

KPN, de provider die als eerste landelijke 4G-dekking realiseerde, heeft al meer dan 2 miljoen klanten die over 4G internet beschikken. Ook bij T-Mobile en Vodafone stijgt het aantal 4G gebruikers wekelijks. Vodafone heeft ongeveer 1 miljoen 4G gebruikers en ook T-Mobile heeft boven de 1 miljoen 4G klanten.

De snelheid van 4G internet

4G internet zorgt voor een veel snellere internetervaring dan voorheen. De snelheden die de providers claimen worden in de meeste gevallen niet gehaald, maar de gemiddelde snelheid is al gauw 2,5 megabyte per seconde (20 Mbps) waarmee HD-video’s bekeken kunnen worden.

4G internet in plaats van WiFi, zowel openbaar als thuis

De ontwikkelingen in het 4G netwerk hebben ook gevolgen voor openbare WiFi netwerken. Zo worden de gratis WiFi netwerken bij restaurants, bibliotheken, cafés en in de trein overbodig. 4G internet is stabieler, een heel stuk sneller en ook nog eens veiliger dan deze openbare netwerken. In Nederland gaat dit steeds meer gebeuren nu meer mensen toegang tot 4G hebben, in navolging van Engeland. Mobiele abonnementen vergelijken kan op TelefonieVergelijker.nl. Zowel sim only abonnementen als mobiele abonnementen in combinatie met een telefoon worden hier aangeboden.

Ook in huis kan 4G internet sneller zijn dan jouw eigen WiFi. Vooral als er veel WiFi netwerken zijn in de omgeving van jouw huis kan dit gevolgen hebben voor de snelheid en stabiliteit van jouw netwerk. Gebruikmaken van 4G kan een oplossing zijn voor sneller en stabieler internet. De verwachting is dat 4G bij mensen thuis pas echt aantrekkelijk wordt als de kosten van mobiel internet behoorlijk naar beneden gaan.

4G internet in Nederland in verhouding duur

In verhouding met andere Europese landen is mobiel internet in Nederland nog erg duur. Zo heb je bijvoorbeeld in Zweden 10 gigabyte mobiel internet voor nog geen 5 euro. In Nederland moet je gemiddeld 25 euro betalen voor 3 gigabyte mobiel internet. Met de komst van het eigen 4G netwerk van Tele2 wordt deze markt concurrerender, wat de prijzen naar verwachting zal laten zakken. Tele2 heeft aangegeven begin 2016 landelijke 4G dekking te willen bieden. Kijk voor meer 4G-abonnementen op MobielAbonnement.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *