Smartphone stuk, wat nu: smartphone repareren

De eerste echte mobiele telefoon werd in 1973 geïntroduceerd, op 3 mei 1973 werd hiermee het eerste telefoontje gepleegd. Deze eerste smartphone woog meer dan 1 kilo en had een enorme batterij. Ondanks deze grote batterij kon je er slechts een half uur mee bellen voordat de telefoon alweer leeg was. Bovendien duurde het tien uur lang voordat de telefoon weer genoeg opgeladen was voor nieuw gebruik.

Smartphone repareren
Sindsdien is er veel veranderd in de wereld van de mobiele telefonie. Inmiddels heeft iedereen een smartphone die hij het merendeel van de dag bij zich draagt. Helaas gaan ook deze supertelefoons weleens kapot. Waar laat je je smartphone dan repareren? Veel reparaties vallen gelukkig binnen de algemene of de fabrieksgarantie van je toestel. Maar ga eerst eens na of je je toestel zelf kunt repareren. Soms is opnieuw aan en uitzetten al genoeg. Of er zit simpelweg een pluisje in de niet werkende dock van je smartphone.

Smartphone niet zelf repareren

Lijkt er op het eerste gezicht niets bijzonders aan de hand met je kapotte smartphone, laat de reparatie dan over aan de experts van smartphonerepairs.nl. Aan een ingewikkeld apparaat als een smartphone kan van alles misgaan en het vraagt echt om een expert om achter het probleem te komen. Bovendien kan het zelf uitvoeren van al dan niet lukkende reparatiemogelijkheden het terugkrijgen van verzekeringsgeld waar je eerder recht op had tegenhouden. Je fabrieksgarantie is niet meer geldig als jezelf of een andere partij aan de slag is geweest met je telefoon. Hou hier dus rekening mee als je ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan of als je je telefoon naar de reparateur op de hoek brengt.

Vervangen en repareren in plaats van nieuw kopen
In veel gevallen volstaat het om je smartphone te repareren. Gelukkig hoef je niet bij elk defect een nieuwe telefoon te kopen. In veel gevallen kun je bijvoorbeeld je kapotte scherm laten vervangen, een nieuwe accu laten plaatsen of de home button laten aanpassen als deze niet meer naar behoren werkt. Het repareren van je smartphone scheelt je op die manier een hoop geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *