Ongeveer 25% smartphones heeft ad-blocker geïnstalleerd

Uit recent onderzoek blijkt dat op ongeveer 25% van alle smartphones een ad-blocker geïnstalleerd is. Deze zogenoemde ad-blockers zorgen er voor dat online advertenties niet meer getoond worden. Binnen het onderzoek werden meer dan 4.000 consumenten ondervraagd door Tune, een marketingonderzoeksbureau voor de mobiele sector. Respondenten binnen het onderzoek kwamen allemaal uit de Verenigde Staten en Europa.

Snelle opkomst apps
Uit het onderzoek van Tune blijkt dat het gebruik van ad-blockers snel toeneemt. Van alle respondenten had 7,8 procent na november 2015 een app gedownload die er voor zorgt dat minder advertenties getoond worden. In de 4 tot zes 6 daarvoor had slechts 2,4 procent de ad-blocking software op hun smartphone staan. Wanneer dit tempo doorzet, zou in het derde kwartaal van 2016 al 80 procent van alle telefoons een adblocker actief hebben.

Niet altijd actief
Volgens de website Techcrunch moet hierbij wel opgemerkt worden dat de apps de advertenties blokkeren dan wel vaak geïnstalleerd zijn, maar dat dit niet altijd betekent dat deze ook echt actief is. Zo gaf ongeveer 21 procent van alle respondenten aan dat ze niet zeker weten of de adblocker echt actief aan het blokkeren is.

Gebruikers niet duidelijk te typeren
Verder bleek uit het onderzoek dat het gebruik van ad-blockers niet te linken is aan leeftijd of het besturingssysteem. Kijkend naar leeftijd, locatie of geslacht waren er maar kleine verschillen. Wel was er een kleine trend meetbaar onder jonge mannen en volwassenen van middelbare leeftijd. Daarnaast was het gebruik van adblockers iets hoger onder Android-gebruikers en Europeanen.

Bron artikel: SmartphonesVergelijker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *