Apple richt zich op mobiel betaalsysteem

Apple richt zich op het ontwikkelen van een mobiel betaalsysteem. Dit melden Amerikaanse media.

Gegevens miljoenen Apple-gebruikers

Apple zou beschikken over creditcardgegevens van ruim 400 miljoen mensen die aankopen doen in de iTunes store. Volgens analisten zou deze informatie kunnen worden ingezet voor een systeem waarin de iPhone gebruikt kan worden als een nieuwe digitale creditcard. Het Amerikaanse technologieconcern zou met de vingerafdruktechnologie, zoals geintroduceerd op de iPhone 5s, al grote stappen hebben gezet. Hiermee zijn vooralsnog alleen aankopen mogelijk in de iTunes, App en iBooks stores van Apple. . In combinatie met de Apple Store-app is het zelfs mogelijk om in een Apple Retail Store fysieke producten af te rekenen met een iTunes account.

Mobiele betaalsystemen: Nieuwe inkomstenbron Apple

De resultaten van Apple zijn vooralsnog positief. Toch staat het bedrijf onder grote druk. Na het overlijden van Steve Jobs en het overnemen van Tim Cook, zijn critici sceptisch over de toekomst van het bedrijf. Door zich te richten op mobiele betaalsystemen, hoopt Apple een nieuwe inkomstenbron te creëren. The Wall Street Journal meldt dat Apple’s CEO Tim Cook met VP Internet Software heeft gesproken over het creeren van een eigen betaalsysteem waarmee in web- en fysieke winkels aankopen gedaan kunnen worden. Apple probeert hiermee een alternatief te bieden voor Google Wallet en PayPal. Een voordeel voor Apple is dat het bedrijf reeds beschikt over gegevens van ruim 400 miljoen creditcards. Hierdoor heeft Apple dus al een een fors aantal potentiële klanten in huis. Er zijn op dit moment meer Android-gebruikers, maar onderzoek wijst uit dat iOS-gebruikers sneller geneigd zijn online geld uit te geven. Om deze Apple-gebruikers een echt betaalsysteem te laten gebruiken is echter meer nodig. Namelijk een laagdrempelig systeem waar hardwarebeperkingen niet in de weg zitten. Een dergelijk systeem zou namelijk sowieso moeten zorgen voor een verbinding tussen een kassa en een iOS-apparaat. Het af te rekenen bedrag zal vervolgens doorgestuurd moeten worden naar het betaalaccount van de gebruiker.

Toekomstig succes

Om dit echt tot een succes te maken zullen, om te beginnen, grote winkelketens overtuigd moeten worden van het nut te investeren in een systeem dat door Apple gemaakt is en alleen werkt voor iTunes- gebruikers. Daarnaast zijn er, zoals gezegd, nog velen die gebruikmaken van een ander platform en geen iTunes-account hebben. Deze groep mensen zou dan dus geen gebruik kunnen maken van Apple’s betaalsysteem.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *