Google koopt thermostaatmaker Nest Labs.

Wat is Nest labs?

Nest labs is een innovatief bedrijf dat o.a intelligente thermostaten en rookmelders ontwikkeld. Het bedrijf is in 2010 opgericht door Tony Fadell, een voormalig Apple medewerker. De thermostaat van Nest Labs heeft als bijzondere functie dat het zelf erachter komt welke temperatuur de gebruiker het liefst in huis heeft. Waarna het apparaat de temperatuur vervolgens automatisch regelt.  Het rookalarm van Nest Labs heeft als kenmerk dat het geen irritante piepjes laat horen maar een menselijk stem gebruikt om in tijden van gevaar te alarmeren. Het is mogelijk om het alarm te stoppen door middel van het armbeweging voor de sensor.

3,2 miljard dollar

Internetgigant Google heeft er 3,2 miljard dollar voor over en verwacht de deal in de komende maand volledig af te sluiten. Uit de investeringspagina van Google ventures kwam naar voren dat Google al eerder in het bedrijf Nest Labs had geïnvesteerd.

Uitbreiding

Met Nest Labs breidt Google haar invloed buiten de computer om uit. Zo liet Google eerder al zien dat het allang meer dan alleen een internetbedrijf is met bijvoorbeeld Google Glass en de ontwikkeling van Nexus-apparaten. Daarnaast kan het bedrijf ook meer data van haar gebruikers vergaren. De thermostaten van Nest labs registreerden al wanneer gebruikers wakker worden of het huis verlaten. Wie weet wat Google met die informatie van plan is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *