Mobiel steeds belangrijker in zoektocht naar nieuwe baan

Werkzoekenden gebruiken steeds vaker hun mobiel bij het zoeken naar een nieuwe baan. Dit blijkt uit een analyse van Monsterboard.nl.

Uit het onderzoek, uitgevoerd in 2013, blijkt dat 26,5 procent van de werkzoekenden zijn of haar mobiel gebruikt om naar een nieuwe baan te zoeken. Dit is een stijging van 10 procent ten opzichte van 2012. Monsterboard.nl meldt dat het woord “administratie” de meest gezochte term was in 2013. In voorgaande jaren was dit het zoekwoord “secretaresse”.

Mobiel vaak gebruikt als zoekmiddel

Er is al een tijd een stijgende lijn zichtbaar in het gebruik van mobiele telefoons bij het zoeken naar vacatures. Vooral tijdens ontbijturen, op weg naar kantoor en in de avond worden telefoons ingezet om naar nieuwe banen te zoeken. Dit baseert Monsterboard.nl op haar bezoekcijfers.
Het wordt dus steeds belangrijker voor werkgevers om een mobielvriendelijke website te hebben. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat het bedrijf veel bezoekers misloopt. Van de 26,5 procent die Monsterboard.nl in 2013 bezocht, deed 61 procent dat via een smartphone en 39 procent via een tablet.

Oriëntatiebronnen

Monsterboard.nl is de meest gebruikte oriëntatiebron voor het zoeken naar vacatures. De vacaturesite meldt dat vooral in het eerste deel van de week vaak wordt gezicht naar nieuwe vacatures. Dinsdag trekt de site doorgaans de meeste bezoekers. Open sollicitaties en het inzetten van het eigen netwerk (beiden 39 procent) staan op de tweede plek van meest gebruikte oriëntatiebronnen. Hierbij kan het ook gaan om het op de hoogte blijven van relevante vacatures via social media.

Zoekwoorden

In voorgaande jaren was “secretaresse” de meest gebruikte zoekterm bij Monsterboard.nl. In 2013 was dit “administratie”, gevolgd door “account management”. De zoekwoorden “vakantiewerk” en “bijbaan” zijn afgelopen jaar uit de top 20 verdwenen. In 2012 was “vakantiewerk” nog één van de meest populaire zoektermen. Een nieuwkomer in de top 20 meest gebruikte zoekwoorden is “zorg”. Het woord “verkoop” is volgens de laatste cijfers gestegen van plaats 20 naar plaats 10.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *