De tabletmarkt blijft groeien

De tabletmarkt is nog steeds groeiende en zal nog niet gaan afnemen. De meeste mensen zien een tablet als vervanger voor de vaste computer. Voorheen werd de laptop als de vervanger van de PC gezien maar veel mensen vinden een tablet veel gemakkelijker dan een laptop. Zo kun je met een tablet vanaf de bank of vanuit bed werken, wat met een laptop al een stuk minder eenvoudig is. Kortom, de laptops en vaste computers maken plaats voor tablets als de iPad, Galaxy Tab, Nexus en meerdere varianten.

Voordelen tablet t.o.v. een vaste computer of laptop:

  1. Internetten vanuit bed of vanaf de bank werkt met de tablet een stuk gemakkelijker dan een laptop. Met een computer is dit bijna niet te doen.
  2. Op het begin vonden veel mensen het niet de moeite waard om een tablet aan te schaffen enkel voor het gebruik vanaf de bank. De meeste mensen beschouwden het product als een luxegoed. Tegenwoordig is het door middel van allerlei iPad accessoires een stuk gemakkelijker om tablets ook zakelijk te kunnen gebruiken. Zo kun je door middel van een toetsenbord een “mini-laptop” van je tablet maken en kun je je tablet prima beschermen met tablethoezen.
  3. Door de tablet accessoires komt er nog een extra voordeel bij. Doordat je tablet door een extra toetsenbord erbij, ook te gebruiken is als laptop kun je goedkoper uit zijn. Als je een laptop koopt ben je al snel 600 of 700 euro kwijt. Terwijl je voor een tablet maximaal 400 euro betaald en voor een draadloos toetsenbord rond de 100 euro.

Al deze voordelen bij elkaar verklaren de groeiende tabletmarkt en de verwachting is dat deze groei zich voorlopig blijft voortzetten.

Meest verkochte tablet

Momenteel wordt de tabletmarkt naar een hoger niveau getild door de vele verkopen van onder andere tablets van Apple. Het gaat hier vooral om de ‘iPad’. Ondanks dat het marktaandeel van Apple afnam (van 46,4% naar 43,6%), is de iPad nog steeds de meest verkochte tablet.

kwartaalcijfers tablets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *