Groeiende internetwereld houdt stand

Het aantal internet gebruikers stijgt al jaren en de verwachting is dat dit aantal gebruikers de komende jaren nog veel verder zal gaan stijgen. Al tientallen jarenlang is het aantal gebruikers aan het verdubbelen. Maar wat zijn hier nou de redenen van? Hoogstwaarschijnlijk zijn de belangrijkste redenen van de groeiende internetwereld de volgende redenen;

Steeds meer smartphones

Het feit dat steeds meer mensen over een smartphone beschikken heeft indirect ook invloed op het aantal internet gebruikers. Ten eerste maken deze mensen ook de hele dag door gebruik van mobiel internet. Ten tweede is het mobiele internet sinds een aantal maanden niet meer ‘onbeperkt’ en kun je dus buiten je bundel komen, dit is over het algemeen erg duur. Omdat de meeste mensen tegenwoordig veel streamen, downloaden en online afspelen via hun telefoon is de kans groot dat ze over deze bundel heen gaan. De meeste mensen willen daarom gebruik kunnen maken van Wi-Fi voor het downloaden, streamen en afspelen van items. Door het via Wi-Fi te doen zullen er geen MB’s uit je abonnementsbundel verloren gaan.

Steeds meer tablets binnen huishoudens

De tweede reden is dat steeds meer huishoudens gaan beschikken over een tablet. Een groot deel van Nederland beschikte al over internet voordat de tablets überhaupt bestonden maar een ander deel van Nederland nog niet. Zo hebben vooral oudere mensen tegenwoordig een tablet in huis om bijvoorbeeld de krant op te lezen. Deze mensen hebben dus internet nodig terwijl ze dit voorheen nooit gebruikte.

In tijden als deze wilt iedereen het goedkoopste uit zijn. Consumenten houden over het algemeen vaker hun ‘hand op de knip’ en als ze iets kopen willen ze het beste voor de laagste prijs. In eerste instantie zou je zeggen dat deze wensen tegenstrijdig zijn en dat dit een onmogelijke opgave is. Echter is dit niet het geval, tegenwoordig kun je gemakkelijk online alle internet providers vergelijken. Na de vergelijking kun je kijken welke providers het beste aan jouw wensen voldoet en kun je kiezen voor de beste en goedkoopste provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *