“Helft van de Nederlanders wil overstappen naar 4G”

Iets meer dan de helft van de Nederlanders wil overstappen naar 4G. Dit blijkt uit een onderzoek van The Phone House onder ruim 1.000 Nederlanders.

Behoefte aan 4G

Uit het onderzoek blijkt dat 54% van de Nederlanders met een mobiel toestel interesse heeft in een overstap naar een 4G-netwerk. Een kleine meerderheid, namelijk 52% van de respondenten, geeft tevens aan niks aan hun smartphone te hebben zonder mobiel internet. Ongeveer 28% van de ondervraagden geeft aan dat ze verwachten dat hun internetgebruik sterk zal toenemen als ze een 4G-abonnement nemen. Verder geeft 55% van de mensen die een toestel hebben aan te kijken naar de beschikbaarheid van 4G-netwerken bij een nieuw toestel. Maar liefst 67% van de smartphonegebruikers geeft aan te willen overstappen naar een 4G-abonnement. Echter geeft ongeveer een kwart (26%) aan bereid te zijn er meer voor te betalen. Herin blijken vrouwen net wat zuiniger te zijn dan mannen. Uit het onderzoek blijkt verder dat respondenten vaak gebruikmaken van WiFi om te internetten op hun toestel. Maar liefst 72% geeft aan dagelijks in te loggen op een WiFi-netwerk om gebruik te maken van het internet.

Smartphone gebruik

The Phone House heeft ook onderzocht wat het gemiddelde verbruik is van Nederlanders en wat ze vinden van de snelheid van mobiel internet in het algemeen. Vrouwen verbruiken gemiddeld 724MB per maand en mannen 689MB. Berichtendiensten zoals Whatsapp zijn verantwoordelijk voor ongeveer 73% van dit verbruik. De helft van de ondervraagden geeft aan dat de snelheid van mobiel internet wat hun betreft beter kan. Dit verklaart de grote interesse in een overstap naar 4G. Verder is er ook een verschil zichtbaar in de manier waarop mannen en vrouwen hun smartphone gebruiken. Mannen gebruiken hun smartphone voornamelijk om te bellen (70%), te whatsappen (63%) en te sms’en (29%). De top 3 van vrouwen bestaat uit Whatsappen (73%), bellen (66%) en social media (32%). Gemiddeld gezien is bellen met 68% nog steeds de meest uitgevoerde activiteit met de smartphone. Echter wordt deze eerste plek gedeeld met mobiele berichtendiensten zoals Whatsapp. Sms’en staat op de tweede plaats met 27% en social media gebruik op nummer 3 met 25%.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *