Persoonlijke gegevens mobiele telefoon beveiligen

In deze tijd heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon. Vanaf een jaar of 10 krijgen kinderen vaak al hun eerste telefoon. Doordat we met mobieltjes opgroeien en ze voor een hoop dingen gebruiken, kunnen we tegenwoordig bijna niet meer zonder. Als je zou bijhouden hoeveel minuten je per dag je telefoon in je hand houdt, zal je hier gegarandeerd van schrikken.

Maar wat nou als je telefoon gestolen wordt of je raakt hem kwijt? Je zult waarschijnlijk helemaal in paniek zijn. Naast het feit dat je zonder je mobiel onbereikbaar bent en hem niet kan gebruiken, zullen er hoogstwaarschijnlijk ook heel veel persoonlijke gegevens op staan. Als andere mensen over deze gegevens beschikken kunnen ze daar natuurlijk misbruik van maken.

Apps die je gegevens beveiligen

Hoe kun je er nou voor zorgen dat als je je telefoon kwijt raakt toch je persoonlijke gegevens beschermt zullen blijven? Er zijn een aantal apps voor mobiele telefoons die ervoor zorgen dat een ander geen toegang krijgt tot jouw persoonlijke gegevens.
De Nederlandse App ‘DataPolice’ zal jou automatisch bericht geven van de locatie van jouw telefoon. Hiernaast zal het ook een rapport naar je toezenden zodra je prepaid simkaart verwisseld wordt. Op deze manier kan je dus altijd de locatie van je telefoon achterhalen. Het is natuurlijk ook een optie om zo regelmatig mogelijk een back-up van je gegevens te maken en dat op je PC of laptop te zetten. Het enige nadeel is dat je nu alsnog de locatie van je telefoon niet kunt achterhalen.

Moeilijke sim-pincode instellen

Een code die je telefoon vergrendeld is al een hele goede optie voor het beschermen van je gegevens. Je kunt een sim-pincode instellen op jouw simkaart die ingevoerd moet worden zodra je de telefoon actief wilt maken. Op het moment dat de telefoon opnieuw opgestart wordt moet er een pincode ingevoerd worden, wees dus een beetje creatief en gebruik geen codes als 0000 of 1234. Op deze manier kun je grotendeels al voorkomen dat andere mensen met je gegevens er van door gaan.

Mobiele telefoon blokkeren met IMEI-nummer

Sinds 1 januari 2013 kan je eenvoudig je mobiele telefoon blokkeren bij diefstal of verlies zonder app of dergelijke. Je hoeft alleen je huidige provider op te bellen en via een IMEI-nummer kunnen zij je mobiele telefoon op afstand blokkeren. Dieven kunnen vervolgens niets meer met het gestolen toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *