Robin Mobile breekt mobiele markt open

Volgens Robin Mobile kan het anders, moet het anders en zal het anders worden. Met deze insteek wil Robin Mobile de mobiele markt openbreken. Met ingang van 1 juni zal Robin Mobile onbeperkt bellen, internetten en sms’en binnen Nederland gaan aanbieden tegen een vaste prijs van €39,95.

Onbeperkt mobiel internetten

Robin Mobile, een nieuwe speler op de markt, wil een abonnement aanbieden waarin onbeperkt ook écht onbeperkt is. Oprichter Wilfred Rottier, tevens de oprichter van Ortel Mobile, wil zich met zijn bedrijf richten op de zogeheten “heavy users”. Het bedrijf wil de mobiele markt openbreken door deze consumenten een goedkoop, flexibel en transparant abonnement aan te bieden. Robin Mobile zal enkel sim only abonnementen aanbieden en zal voornamelijk aantrekkelijk zijn voor consumenten die veel gebruik maken van mobiel internet. Men kan voor 9,95 online een simkaart kopen en vervolgens 39,95 per maand betalen voor onbeperkt internetten, bellen en sms’en (naar vaste en mobiele nummers) binnen Nederland. Robin Mobile hanteert verder geen Fair Use Policy (FUP) en zal ook de bandbreedte niet “afknijpen” wanneer een bepaalde hoeveelheid data is verbruikt. Robin Mobile vooral bedoeld is voor smartphone gebruikers die niet genoeg hebben aan de standaardbundels van 200, 500 of zelfs 1000MB per maand.  Klanten van Robin Mobile mogen ook onbeperkt gebruik maken van tethering. Dat betekent dat  men ook via het mobiele internet onbeperkt kan surfen op tablets en laptops.

Verbuik in het buitenland

Een nadeel is dat klanten van Robin Mobile op dit moment nog geen gebruik kunnen maken van data roaming. Het bedrijf zal dit pas in november van dit jaar gaan aanbieden. Mochten klanten dus voor die tijd naar het buitenland gaan, kan er een extra bundel worden aangeschaft van 14,95 waarmee er onbeperkt gebeld en ge-sms’t kan worden. De tarieven voor roaming zijn nog niet bekend. Wel laat Rottier weten dat ze in ieder geval lager zullen zijn dan de tarieven die worden gehanteerd door de overige providers.

Robin Mobile zal gebruik gaan maken van het KPN- netwerk. De maximale datasnelheid is op 7.2MBit/s voor downloads. Klanten zullen voorlopig alleen gebruik kunnen maken van het 3G netwerk. Naar verwachting zal Robin Mobile  in de loop van 2014 ook 4G gaan aanbieden.

Bron: Mobile Cowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *