Smartphone die bestaat uit vervangbare onderdelen: Phonebloks

Phonebloks2Een smartphone die voor eeuwig meegaat is niet in te beelden, dankzij het feit dat de meeste smartphones niet eens een 2-jarig abonnement overleven. Maar daar gaat Phonebloks een verandering in brengen. Deze smartphone is namelijk opgebouwd in verschillende losstaande onderdelen, zie het als een mobiel gemaakt van blokken met een specifieke functie.

Het voordeel van Phonebloks is dat alle onderdelen van de smartphone, oftewel blokken, vervangbaar zijn. Wanneer je scherm kapot is, hoef je niet langer te wachten tot hij gemaakt wordt bij je provider. Je koopt simpelweg een nieuw scherm en vervangt deze met het oude kapotte scherm. Dit geldt natuurlijk ook voor functies als Wifi, geheugen en audio. Op deze manier kan de smartphone Phonebloks jaren lang meegaan.


Phonebloks maakt gebruik van een platte schijf als basis waaraan je verschillende blokken functies aan kan vastklikken. In plaats van het vervangen van kapotte onderdelen zou je ook je smartphone kunnen uitbreiden. Heb je meer geheugen nodig of een betere camera? Je wisselt dat onderdeel gewoon in voor een betere versie.

Het concept Phonebloks is bedacht door de Nederlandse Dave Hakkens, een Design student. Wanneer er genoeg support voor zijn idee is, zal het uiteindelijk ook echt gerealiseerd worden. Op deze site kan jij zijn idee steunen: https://www.thunderclap.it/projects/2931

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *