Ziggo gaat het ook mobiel proberen

Ziggo is al jaren aan de weg aan het timmeren. Na natuurlijk de gebruikelijke diensten zoals het alles-in-een pakket waarbij je internet, telefoon en televisie in een keer hebt. Of juist alles apart als dat is wat je graag wilt. Hebben ze zich recentelijk gericht op het Wi-Fi netwerk, om dit bereikbaar te maken voor alle klanten. Zodat je altijd en overal Wi-Fi hebt (als je tenminste in de buurt bent van een Wi-Fi hotspot van een Ziggo-klant die dit dan ook nog eens geactiveerd heeft). Nu wil Ziggo zijn diensten nog breder trekken, ze gaan nu ook de mobiele markt proberen te veroveren met Ziggo Mobiel.

Wat bieden ze eigenlijk aan?

Op het moment biedt Ziggo alleen sim only abonnementen aan en dan ook exclusief voor Ziggo-abonnees. Deze abonnementen worden goedkoper als je minimaal Ziggo Internet afneemt. Daarnaast heb je met dit abonnement gratis toegang tot het eerdere genoemde Wi-Fi netwerk in alle steden. Dit wordt ook wel Ziggo Spots genoemd en Ziggo heeft er meer dan 1 miljoen. Verder zijn de abonnementen ingericht met een ruime databundel en redelijk wat belminuten (minimaal 300).

Gaan ze de markt ook daadwerkelijk veroveren?

Dat is moeilijker te zeggen. Laten we eerlijk zijn, de telecommarkt is al vrij concurrerend. Aan de andere kant is dit natuurlijk geen grote stap voor Ziggo, ze bieden immers al telefonie aan en zijn ook hard aan de weg aan het timmeren met het bereikbaar maken van Wi-Fi voor al haar abonnees. Toch leggen ze zichzelf tot nu toe wel een aantal beperkingen op, door de service alleen bereikbaar te maken voor abonnees. Misschien woon je in een regio waarin van oudsher weinig Ziggo aanwezig is, dit kan dus tegenwerken om een Ziggo mobiel abonnement af te sluiten. Tevens biest Ziggo op het moment slechts twee abonnement tegen een zeer concurrerende prijs, maar je kunt er nog geen telefoon bij kopen. Afwachten wordt het dus, in hoeverre dit een succes wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *